neděle 7. února 2016

SATURDAY IN DRESDEN


Je sobota, 5.00 a budík zvoní! Proč proboha o víkendu vstáváme?! Jedeme s mamkou konečně na výlet do Drážďan! :) (Jak dlouho jsme to plánovaly!! :D) Vstávání bylo krušné, ale vyplatilo se! V 7 odjíždíme autobusem Student Agency z pražského Florence. Cesta trvá necelé dvě hodinky a vyjde vás na 330Kč. Autobus je pohodlný, cestou se můžete dívat na filmy, poslouchat hudbu nebo se ještě trochu dospat. V Drážďanech jste ale za chvilku. :)

//

It's Saturday, 5am and my alarm rings! Why the hell are we waking up so early?! We are finally going to Dresden with my mom! :) How long we've been planning that!! Waking up was not so easy but it was worth it! We are leaving at 7am from Florenc with Student Agency bus. The journey takes about 2 hours and costs you 330CZK.
The bus is really comfortable, you can watch movies, listen music or take a little nap. Dresden is really not too far from Prague. :)



Autobus vás vysadí u hlavního nádraží od kterého je vše opravdu blízko! :)
Prager Strasse je asi nejznámější nákupní třída, která začíná hned u nádraží. Jelikož jsme do Drážďan dorazili kolem 9, bylo všude ještě téměř liduprázdno. :) 
//
The bus will drop you on the Main Railways Station from where everything is really close! :)
Prager Strasse is the most popular shopping street which starts right from the railway station. We arrived about 9am so the streets were almost empty . :)


Když pokračujete Prager straase dorazíte k obchodnímu centru Centrum Galerie, kde se nachází cílová destinace většiny nákupčích - Primark. Já osobně milovala Primark jako mladší a poslední dobou si v něm téměř nic nevyberu co se oblečení týká. Co mám ale zásadně z Primarku jsou podprsenky, paradoxně mi právě tam sedí nejlépe! A za no 3€, nekup to! 
A další závislostí jsou různé cetky! Skřipečky, sponky, gumičky!, naušnice, náramky,..To by bylo abych odešla bez nich! :D
//
When continuing the street you gonna approach shopping mall Centum Galerie, where the main destination for shopaholic is - Primark. I personally loved Primark when I was younger and recently I do not find almost anything I like when talking about clothes.
But what I do like buying there are bras, they fit me the best there! And for 3€, do not buy that!
Another addiction are those little things as hair bands, grips, earnings, bracelets etc..I could not leave without them! :D



Kiko mě tak trochu zklamalo, zamilovala jsem se do něj ve Španělsku a mám z něj nespočet laků a vůbec všeho možného! Ale ten Drážďanský, v porovnání s těmi co znám ze Španělska, byl hrozně maličky a s dost malým výběrem. Ale i tak jsem doplnila zásobů mé oblíbené tužky a neodolala jedné rtěnce. :)
//
Kiko was a little disappointment for me. I fell in love with this shop in Spain where I bought so much nail polish and many other things! But the one in Dresden, in comparison to those I know from Spain, was really small and didn't have much wide selection. Anyway I bought my favorite eye pencil and one lipstick. :)


Nepřijely jsme s mamkou jen za nákupy, ale chtěly vidět také centrum. V Drážďanech je vše na dosah ruky a tak všude pohodlně dojdete. :)
//
We didn't came only for shopping, we also wanted to see the centre. In Dresden everything is really close, you can just walk. :)









Po procházce městem jsem se zastavily na oběd, abychom doplnily energii na další část nákupů. :)
Vapiano můžeme doporučit! Čekání se vyplatí.
//
After a city walk we stopped for a lunch to reenergize ourself for another shopping. :)
We choose Vapiano and we do recommend it! Waiting is worth it.





Já neodolala raviolám s ricottou a rukolou. // Ravioli with ricotta and rucola

Mamka si dala fussili s crema di fungi. // Fussili with crema di fungi

Neodolala jsem :D Ale ta láhev je prostě hezká! // I couldnt resist :D the bottle is just nice! :D
Dalším obrovským nákupním centrem je Altmarkt Galerie. My už bohužel neměly moc času a tak jsme jen tak nahlédly, takže příště pro změnu začneme zase tady. Ono se to zdá, že celý den v Drážďanech je dlouhá doba, ale opak je pravdou! Pokud chcete stihnout i nějaké ty památky, v kliu posedět na obědě, tak on ten čas uteče!
//




Cestou zpět na vlakové nádraží, jsem se zastavily v DM, kde jsme si už ráno vyhlédly věci, ale nechtělo se nám je tahat celý den.
V 17.50 nás už vyzvedával autobus a my se nemohly dočkat, až si sedneme..
No co vám budu povídat, večer jsem usnula jen co mi hlava dolehla na polštář! :)
//
On the way back we stopped in DM, where we have already been in the morning, and bought what we wanted now because we didn't want to hold those the whole day.
At 5.50 the bus was already picking us up and we couldn't wait to sit down...
Well what Im gonna say you..I fell a sleep right away when being in bed! :)


Příště Vám ukážu co jsem si pořídila! :) / Next time Im gonna show you what I bought! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat