čtvrtek 4. února 2016

BREAKFAST LOVER #AVOCADOBREAD



Dnes mám pro Vás pokračování ze seriálu mých oblíbených snídaní
Tentokrát je to 'recept'-spíše postup (je to vážně snadné!) na snídani a vlastně i svačinu a večeři... avocadobread! Poslední rok jednoznačně má nejoblíbenější ze slaných snídaní. Jen škoda, že ty avokáda tady v Čechách je někdy pěkný oříšek koupit..

//

Today I have for you second of my favorite breakfast. This time it's a 'recipe'- rather just instruction (it's super easy!) for not only breakfast but also a snack or dinner..avocadobread! It's one of my favorite salty breakfast for last years. It's just a pity that sometimes it's not that easy to find the good avocado here in Czech republic...





Ingredience:

pečivo (lepší je tmavé, zkusila jsem i Knäckebrot) / bread (I prefer dark, wholegrain bread)
Lučina/pomazánkové máslo,.../ some cheese type Philadelphia
avokádo / avocado
citrón, sůl, pepř / lemon, salt and pepper



1. Pečivo namažeme Lučinou/pomazánkovým máslem,...
Spread the cheese on the bread

2. Avokádo rozkrojíme napůl a vyndáme pecku. Avokádo by mělo být měkké, většinou ale koupíte tvrdé a tak je nejlepší dát ho na tmavé, teplé místo a ono změkne :) Lžíci avokádo vyloupneme, dáme na prkýnko a nakrájíme.
Cut the avocado in the middle and get the stone out. The right avocado should be smooth..usually you buy those who are not ready to eat so the best you can do is put them to some dark and warm place to let them make smooth :) With spoon get the avocado out of the peel, put it to cutting board and cut into slices.

3. Avokádo dáme na chleba, můžeme vidličkou rozmačkat, zakapeme citronem, osolíme, opepříme a máme hotovo.
Put avocado on the bread, you can mash it with a fork right on the bread, squeeze a few drops of lemon, salt&pepper and you are done.




Dobrou chuť! Doufám, že Vám bude chutnat stejně jako chutná mě. :)
Bon apetit! Hope you will like it as much as I do :)

PS: Dnes mám na Vás ještě takovou prosbu..chystám se o víkendu poprvé do Drážďan (ano, jsem ostuda, co tam ještě nebyla, když je to coby kamenem dohodil..). Každopádně budu ráda za všechny Vaše typy kam se podívat, jaký obchod nevynechat apod. :) Pokud se mi podaří něco nafotit, budete se moct těšit na další cestovatelský článek :)
//
Today I would like to ask you something..Im going to Dresden this weekend (yes, shame on me I haven't been there yet..) and I would really appreciate you advice and recommendations what to see, where to go and which shop do not miss etc. :) If I make nice pics you can be looking forward to travel post finally :)





Žádné komentáře:

Okomentovat