neděle 11. října 2015

VALENCIA (PHOTO) DIARIES #2


Krásnou neděli! Opět Vás zdravím z Valencie, ve středu už to budou dva týdny co jsem tady, hrozně to utíká! Stále je co dělat :) Zítra mi už začíná škola, tak jsem dost zvědavá, jak to bude vše probíhat. Zatím to vypadá tak, že tento semestr pro mě bude tím nejnáročnějším za celé vš studium! Musím přivézt zpět do ČR 30 kreditů, což je v porovnání s ostatními erasmáky opravdu dost! Někteří mají dokonce méně jak 20, ale co nadělám.

//

Hello Sunday! Another greeting from Valencia, on Wednesday it's gonna be 2 weeks already since I came, time is running so fast! There is still something to do :) Tommorrow my university starts, I'm really excited how its gonna be.
It already seems that it will be the most dificult semester of my university studies! I have to bring 30credits back to Czech Republic, which is, in comparison to other erasmus student quite a lot! Some of them have even less than 20crdts but well..can't do anything about it



Sestavování rozvrhu bylo asi to nejhorší co mě tu zatím potkalo, zaplať pánbůh, že mám mého buddyho :))!! Nedovedu si představit, že bych tohle všechno zařizovala sama. Univerzitní systém je naprosto šílený, chaotický, logika Španělům zkrátka tak trochu chybí. Zkrátka pokud se budete chystat do Španělska ať už na Erasmus, pracovně nebo na dovolenou, připravte si jejich oblíbené fráze: MANANA, NO TE PREOCUPES, TRANQUILLO/A,...zkrátka jsou to pohodáři, kteří nikam nepospíchají, takže pro nás - cizince, je občas dost náročné vysvětlit jim, že něco potřebujeme HNED! S rozvrhem bych se tu mohla rozčilovat asi dlouho, ale co už, budu ve škole sice od pondělí do pátku, od rána do večera - Jo! Jeden den jsem tam vážně od 8 do 9, takže, kdo říká, že Erasmus je jedna velká fiesta, o to víc tady ve Španělsku,tak kecá!!! :D Ale uvidíme..první týden ukáže, takže za týden Vám povím :)

//

Making the schedule was the worst part I had to make..thanks God I have my awesome buddy who helped me so much :)) I can't imagine doing it by myself. The university system is really crazy, chaotic, Spanish are just kind of missing some sence of logic. So if you are coming to Spain one day even for erasmus, work or vacations you have to be prepared for their favorite phrases like MANANA, NO TE PREOCUPES, TRANQUILLO/A...they are just easygoing, relaxed, no rush for anything so for foreigners it might be sometimes difficult to explain them we need something NOW! I could be complaining about making a schedule a long time but whatever, I will be at school since Monday to Friday, morning-night. YES! One day I will be really at school since 8 to 9 so the ones who are saying that Erasmus is just a one big party, moreover in Spain, they are kidding!!! :D But we will see...first week will show, then I'll tell :)



Čtvrtek 29.1 / Thursday 29.1

Ve čtvrtek večer jsem pořádali 'International Dinner' se spolubydlícími. Každý připravil nějaké typické jídlo z jeho země, já se pustila do bramboráku, nečekala jsem, že budou mít takový úspěch! :) Tak jsem měla radost, že chutnaly :) Jinak moji spolubydlící jsou francouz a francouzka, takže jsem měli crepes, raclette,..další italka připravila caprese, focacciu, krém z mascarpone s ovocem,..no jídla bylo ažaž!! O patro výš je další byt erasmáků, takže jsme to spojili i s nimi :)
Je skvělé, že bydlím s lidmi z různých koutů světa, je super poznávat jiné kultury, návyky,..no a recepty samozřejmě! :)

//

On Thursday we were making an 'International dinner' with my flatmates. Everyone prepared some typical meal from his/her country and I decided to make 'Bramboráky'. I didn't expect such a success, they really liked them, so I was really happy and proud of myself I have done them under the erasmus kitchen conditions :) Anyway I live with two French, so we had crepes, raclette,..another flatmate, Italian girl prepered  focaccia, caprese, mascarpone creme with fruit,...we had so much food!! Above our flat there is another one also erasmus one, so we made this dinner altogether:)
It's awesome to live in such an international flat, meeting people from all over the world, getting to know their culture, costums....and recipes of course! :)




Pátek 30.1. / Friday 30.1.

V pátek se nic až tak zajímavého nedělo, byl tady hrozný vichr, takže se téměř nedalo být venku! Měla jsem jen sraz s kamarádkou v campusu školy v jedné nově otevřené kavárně :) Opravdu moc hezky zařízená, tam budu chodit častěji! :)

//

On Friday there were not much things happening, it was just a really strong wind so was almost impossible to stay outside! I met a friend in the campus and we went to newly open cafe :) Really cozy place to go, definitely not my last visit :)




Sobota 31.1. / Saturday 31.1

V sobotu jsme se s italskou spolubydlící, Silvii, vypravily na průvodcovanou prohlídku historickým centrem. Pořádala ji jedna erasmácká agentura, která právě pronajímá i náš byt :) Bylo to super, byla jsem v centru zatím jen jednou, takže jsem uvítala takovou procházku, konečně už se víc orientuju a dokonce vím i nějakou historii a tak, měli jsme super průvodce, který se nedal neposlouchat, mluvil hrozně hezky a různých zajímavostech a co víc, perfektně jsem mu rozuměla, z čehož jsem měla asi největší radost! :D
Večer nám potom dorazila poslední spolubydlící, takže už jsme v plném počtu :) Tedy ne úplně, Flor a Louis jeli na týdenní výlet do Maroka, který také pořádá jedna agentura :) Takže se všichni snad konečně sejdeme v pátek :)

//

On Saturday I went with my italian flatmate Silvia for a city tour with guide. It was held by one erasmus association, which also owns our flat. It was really good, I was in the center only once before so I more than welcomed the walk around the city. Finally I know the city bit more and even know some history, we had really great guide who was just plesure to listen..funny, talking about interesting things so no one got bored and whats more? I understood him without problems so I was really happy about it! :D Our last flatmate, Yoline, arrived  so now we are complete :) Well..not exactly, Flor and Louis left to Marocco for a week trip so hope we all be finally reunited on Friday :)






Tak zase příště! / See you next time!

:)


Lucy



Žádné komentáře:

Okomentovat